Osso Buco
Osso Buco może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Na $7.94 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cebuli, czosnku, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Osso Buco, Osso Buco, oraz Osso Buco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Osso buco obficie przyprawić solą.
Szeroką, płaską patelnię obficie posmarować oliwą z oliwek. Doprowadzić patelnię do wysokiej temperatury i dodać osso buco do patelni i brąz je bardzo dobrze ze wszystkich stron.
W maszynce puree cebulę, seler, koper włoski i czosnek do grubej pasty. Gdy osso buco będzie dobrze zarumienione ze wszystkich stron, wyjąć z patelni i zarezerwować. Wyrzuć nadmiar oleju z patelni i dodaj trochę nowego oleju i doprowadz do wysokiego ciepła.
Dodaj warzywa na patelnię ze szczyptą pokruszonego czerwonego pieprzu, doprawić solą i bardzo dobrze je brązowo. Nie skąpić na tym kroku-to zajmie trochę czasu, i to jest ok.
Dodaj pastę pomidorową i gotować, aż zacznie brązowieć, 3 do 4 protokół.
Dodać wino i zmniejszyć o połowę.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Odstaw osso buco na patelnię.
Dodaj wodę, aby ciecz stała się równomierna z wierzchem mięsa. Posmakuj płyn i w razie potrzeby dopraw solą.
Dodać liście laurowe i wiązkę tymianku. Doprowadzić płyn do wrzenia, przykryć i umieścić całą patelnię w piekarniku.
Osso buco gotować przez 1 godzinę. Wyciągnij patelnię z piekarnika i sprawdź poziom cieczy i przyprawy.
Dodaj więcej płynu, w razie potrzeby, Przywróć patelnię do piekarnika i gotuj przez kolejną godzinę.
Zdjąć pokrywkę i gotować przez 30 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika, wyjmij osso buco i trzymaj na półmisku. W razie potrzeby odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu. Posmakuj sosu i dostosuj przyprawę.
Usuń sznurek z osso buco.
Osso buco podawać z sosem.
Podawać z łyżką demitasse, aby zgarnąć szpik.
Połącz wszystkie składniki w małej misce.