Osso Buco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Osso Buco z wolnym duszeniem. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 44g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 6,77 zł / porcja. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, seler, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Osso Buco (Duszone Golonki Cielęce), Golonki cielęce duszone (osso Buco), oraz Wolnoopalacz Wołowy Osso Buco.
Instrukcje
Golonki cielęce doprawić solą i pieprzem. Odkurz je mąką, otrząsając nadmiar. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać 5 goleni cielęcych i gotować na umiarkowanym ogniu, aż bogato rumiane, o 4 protokół z boku.
Przenieś trzonki na patelnię, która jest wystarczająco duża, aby utrzymać je wszystkie w jednej warstwie bez tłoczenia. Powtórz z pozostałymi trzonkami.
Dodaj marchew, seler i cebulę na patelni. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 12 protokół.
Dodać wino i gotować odkryte na dużym ogniu, aż zredukowane do 1/3 szklanki, o 5 protokół. Wymieszać z wodą i koncentratem pomidorowym i doprowadzić do wrzenia.
Wlać zawartość patelni nad trzonkami.
Przełóż trzonki do piekarnika i duś przez 2 godziny i 45 minut, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Przełożyć trzonki na dużą, obramowaną blachę do pieczenia. Wyrzucić sznurki i przykryć trzonki folią. Zwiększ temperaturę piekarnika do 35
Odcedzić płyn z patelni do dużego rondla, zachowując warzywa. Gotować płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 4 filiżanek, o 25 protokół. Dodajemy warzywa do sosu i doprawiamy solą i pieprzem.
W międzyczasie podgrzej golonki cielęce w piekarniku, aż będą gorące, około 7 minut.
Przełóż trzonki na talerze, polej sosem na wierzchu i podawaj.