Orzo z ricottą i brokułami Rabe
Orzo z Ricottanem i brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 20g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka makaronu orzo, oliwki kalamatan, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Brokułowa Rabe & Orzo, Brokuły-Rabe i Ricotta Frittata, oraz Tuscan Ricottan And Broccoli Rabe Pie-Erbazzone dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 3 litrów wody.
Dodać orzo i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, aby ugryźć, 7 do 12 protokół.
Odcedzić, rezerwując 1 1/2 szklanki makaronu-gotowanie wody. Przywróć orzo do pan.
W międzyczasie rozgrzać olej na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; mieszać aż pachnące, ale nie brązowy, 1 do 2 protokół.
Dodać płatki chili i brokuły rabe; wymieszać 3 do 4 minut.
Dodaj 1 szklankę wody zastrzeżonej; gotować na wolnym ogniu, aż zielenie będą miękkie do gryzienia, 6 do 8 protokół.
Do orzo dodać mieszaninę brokułów z ricottą, oliwkami i pozostałą 1/2 szklanki wody; wymieszać, dodając sól i pieprz do smaku.