Orzo z pietruszką i skórką cytrynową
Potrzebujesz bezmlecznej przystawki ? Orzo z pietruszką i skórką cytrynową może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 244 kalorie , 8 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup paprykę, skórkę cytrynową, natkę pietruszki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 17 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 83% , co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chłodzona zupa z kopru włoskiego ze skórką pomarańczową , Batony z klonu, skórki pomarańczowej i daktyli oraz Bułeczki z jeżynami i skórką pomarańczową (bezglutenowe) .
Instrukcje
Gotuj orzo w osolonej wodzie przez około 12 minut, aż będzie al dente.
Dobrze odcedź orzo. Nie polewaj zimną wodą. Ugotowany makaron powinien pozostać gorący.
Przełóż makaron do miski.
Skropić orzo łyżką oliwy z oliwek extra vergine, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj skórkę z cytryny i pietruszkę i wymieszaj, aby smaki połączyły się z makaronem.