Orzechy Pieprzowe
Mole-Spiced Nuts to danie główne, które serwuje 3. Za 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 834 kalorii, 29g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis z Foodnetwork wymaga koszernej soli, orzechów kukurydzianych, pieprzu cayenne i papryczek guajillo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Orzechy gazetowe: indyjskie przyprawione orzechy z kokosem, Pieczony Indyk Z Przyprawami, oraz Kakao-kawa przyprawiony Kurczak z salsą Mole.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia folią.
W dużej misce wymieszaj orzeszki ziemne, pepitas, migdały i orzechy kukurydziane.
Jeśli używasz suszonych papryczek chili, zdejmij łodygi i zeskrob nasiona. Rozerwij chili na 2-calowe kawałki.
Papryczki chili, ziele angielskie, kminek, skórkę pomarańczową i cayenne włożyć do młynka do przypraw i pulsować, aż papryczki chili zostaną zmielone. (Jeśli używasz proszku chile, wymieszaj składniki w misce.)
Dodaj do mieszanki orzechów.
Dodaj cukier, olej rzepakowy i 2 łyżki soli. Wymieszaj widelcem, aby równomiernie pokryć.
Wlać mieszaninę na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec 4 minuty, następnie wymieszaj widelcem i kontynuuj pieczenie, aż będzie lekko złoty, około 4 minut.
Wlej orzechy na czystą blachę do pieczenia, aby ostygły.
Przełóż do naczynia do serwowania i ciesz się.