Orzechowo-Kukurydziana
Need a wegańskie przystawki? Pekan-kukurydziana pogłębiarka może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 49 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, szalotki, pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kruche Pieczywo Orzechowo-Kukurydziane, Pecan Cornmeal Butter Cake, oraz Naleśniki kukurydziane z masłem miodowo-orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pekany, mąkę, mąkę kukurydzianą, szalotkę, sól koszerną, rozmaryn i czarny pieprz. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.
W płytkiej misce umieścić mączkę Pekanowo-kukurydzianą.
Ubij razem 1 duże jajko i 1/2 szklanki mleka w innej płytkiej misce. Zanurzyć 16 piersi kurczaka, po 1 na raz, w mieszaninie jaj; pogłębiać w pogłębiarce Pekan-kukurydza.
Wlać olej roślinny na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 32
Smażyć kurczaka, w partiach, na gorącym oleju 5 do 6 minut lub do czasu zakończenia.
Odcedzić na stojaku drucianym nad ręcznikami papierowymi. Sprawia, że 4 porcje Hands-on 35 min., Łącznie 35 min.
Pakiet Pecan-CORNMEAL pogłębiarka w: Weck Tall 7-oz. Szklany słoik ($50; westelm.com)