Orzechowe, owocowe, świąteczne tarty muffin
Orzechowe, owocowe, świąteczne tarty muffin zajmuje około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 24 i kosztuje 74 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 23 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, masło, przyprawę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Świąteczne Owocowe Ciasteczka, Świąteczne Owocowe Ciasteczka O Obniżonej Zawartości Cukru, oraz Świąteczne Tarty Z Krewetkami.
Instrukcje
Najpierw zrób ciasto. Mąkę przesiać do dużej miski, dodać masło i opuszkami palców wcierać w mąkę tak, aby mieszanina przypominała bułkę tartą. Zmierz 150 ml/ kufel zimnej wody do dzbanka. Zmielone migdały i cukier wymieszać z mieszaniną mąki, następnie dodać żółtko i trochę wody, mieszając nożem. Stopniowo pracować w pozostałej części wody, mieszając, aż do uzyskania miękkiej kulki ciasta. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 20-30 minut.
Tymczasem zrób wypełnienie. Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Zmielone migdały, cukier, porzeczki, sułtanki, migdały i przyprawy przełóż do dużej miski i wymieszaj. Roztopić masło (użyć kuchenki mikrofalowej na szybkość) i dodać do suchych składników z ubitych jaj i skórki z cytryny i pomarańczy i soku.
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni (najłatwiej pracować z połową na raz) do grubości około 5 mm.
Wyciąć około 24 okr. za pomocą 10cm okrągłego noża. Użyj każdej rundy, aby wyłożyć puszkę na muffinki (użyj dwóch tacek lub piecz partiami). Łyżka nadzienia do każdej wyłożonej ciastem tarty, więc jest po prostu nieśmiała od góry ciasta.
Piec 20-25 minut do bladego złota, następnie każdą tartę przełożyć do drucianego stojaka i odkurzyć cukrem pudrem. Pyszne serwowane na ciepło lub na zimno.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "