Orzechowe nadziewane jabłka z sosem karmelowym
Orzechowe nadziewane jabłka z sosem karmelowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz złote smaczne jabłka, cynamon, rodzaj ognia: dwustrefowy pośredni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 212 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nadziewane migdałami pieczone jabłka z sosem karmelowo-jabłkowym, Jabłka Czekoladowo-Orzechowe Karmelowe, oraz Jabłka W Czekoladzie, Karmelu I Orzechach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby farsz, w średniej misce wymieszać pekany, 1/4 szklanki ciemnobrązowego cukru, cynamon, gałkę muszkatołową i 2 łyżki roztopionego masła. Odstawić.
Aby glazura, połączyć pozostałe 3 łyżki masła, pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru i soli w małym rondlu na średnim ogniu.
Ubijać, aż cukier się roztopi, a następnie zdjąć z ognia.
Połówki jabłek i, za pomocą kuleczki melona, zgarnij rdzeń i miąższ, aby utworzyć jamę, pozostawiając 1/2-3/4-cala miąższu pozostałego.
Umyj jabłka sokiem z cytryny, aby zapobiec brązowieniu.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Szczotka strona ciała jabłek z glazurą.
Umieść jabłka na gorącej stronie grilla, strona ciała w dół, i gotować, aż jabłka brązowy i rozwijać znaki grill, 3 do 5 minut.
Przenieść jabłka na deskę do krojenia lub talerz, miąższ do góry.
Każde jabłko nadziewamy 1/8 nadzienia orzechowego.
Umieść jabłka na chłodnej stronie grilla, przykryj i gotuj, aż jabłka będą miękkie, 15 do 20 minut.
Jabłka wyjąć na talerz, skropić sosem karmelowym i podawać.