Orzechowe Kruche
Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 73 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 894 kalorie. Jeśli masz masło, cukier, lekko, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Batony orzechowe kruche z lukrem z masła orzechowego, Orzechowe Kruche, oraz Mom ' s Best Peanut kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce połączyć orzeszki ziemne, cynamon i cayenne. Odstawić.
Posmaruj wnętrze średniej wielkości ciężkiego rondla olejem roślinnym.
Dodaj cukier i wodę do rondla, gotuj na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż dojdzie do wrzenia. Zatrzymać mieszanie, przykryć i gotować przez 3 minuty. Odkryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż cukier będzie jasny bursztynowy kolor. Wymieszać z orzeszkami ziemnymi. To znacznie obniży temperaturę cukru, więc pracuj szybko. Po równomiernym wymieszaniu wlać mieszaninę na patelnię wyłożoną silikonową matą do pieczenia lub papierem do pieczenia z masłem. Za pomocą szpatułki z masłem, rozłóż cienko. Będziesz musiał pracować szybko podczas wylewania i rozprowadzania mieszanki na patelni. W razie potrzeby, w celu uzyskania pojedynczej warstwy orzeszków ziemnych, wierzch z drugiej blachy patelni, której spód został maślany. Całkowicie schłodzić, a następnie rozbić na kawałki.