Orzechowe Kruche
Kruche orzechowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15 i kosztuje 17 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 139 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, orzeszki ziemne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Batony orzechowe kruche z lukrem z masła orzechowego, Orzechowe Kruche, oraz Mom ' s Best Peanut kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć kilka arkuszy folii łyżka gorące orzeszki ziemne kruche na.
W dużej patelni wymieszać cukier, syrop, i woda razem. Gotować na średnim ogniu, regularnie mieszając.
Podgrzewaj, aż mieszanina uzyska twardą konsystencję kulek.
Ciepło do 250 do 265 stopni F (121 do 129 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu spadła do zimnej wody tworzy sztywną piłkę. Jeśli nie posiadasz termometru cukierkowego, od czasu do czasu trzymaj łyżkę nad mieszaniną, pozwalając jej kapać łyżką. Gdy mieszanka jest na etapie twardej piłki, będzie "włosy" z łyżki, gdy spadnie, wyglądając jak przezroczysta pajęczyna.
Gdy mieszanina jest w twardej konsystencji kulki, dodać surowe orzeszki ziemne. (Pop trochę.) Gdy mieszanina zaczyna się jasne jasne-brązowy, jakby to zaczyna się palić, wyjąć z pieca.
Rozłóż kawałki wielkości kęsa na rozpiętą folię, stale mieszając między każdą parą kawałków.
Mieszaninę można również wylać na rozpiętą folię jako jeden duży kawałek i rozbić na mniejsze kawałki po ochłodzeniu.