Orzechowe Imbirowe Marchewki
Orzechowe imbirowe marchewki mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 120 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis służy 6 osobom. Mieszanka soli, oleju rzepakowego, marchwi i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak aromatyczny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują imbirową marchewkę , imbirową marynowaną marchewkę oraz imbirową marchewkę i pasternak .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodaj imbir; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszać marchewkę, sok pomarańczowy, masło, miód, skórkę pomarańczową, sól i pieprz.
Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż marchewka będzie miękka. Wymieszać z orzechami włoskimi i posypać natką pietruszki.