Orzechowe ciasteczka owsiane z białą czekoladą i brzoskwinią
Orzechowe ciasteczka owsiane z białą czekoladą i brzoskwiniami wymagają około 40 minut od początku do końca. Za 34 centy za porcję otrzymujesz deser dla 20 osób. Jedna porcja zawiera 178 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka brązowego cukru, orzechów włoskich, brzoskwiń i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Orzechowy sernik czekoladowy , Orzechowy ryż i Koktajl malinowo-biało-brzoskwiniowy .
Instrukcje
Umieść ruszty w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 175°C.
W małej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. W mikserze z końcówką do mieszania ubij masło i cukier jasnobrązowy, ciemnobrązowy i granulowany na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj jajko i mieszaj na niskich obrotach, aż się połączą. Powoli dodawaj mieszankę mąki, owies, suszone brzoskwinie, orzechy włoskie i białe chipsy czekoladowe i mieszaj, aż się połączą.
Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym. Wilgotnymi dłońmi uformuj 20 kulek z ciasta i połóż je na przygotowanych blachach do pieczenia w odstępach około 2 cali. Naciśnij kulki ciasta dłonią, aby uzyskać płaskie okręgi.
Piecz ciasteczka, aż będą złote i lekko miękkie w środku, przez 15–17 minut.
Wyjmij ciasteczka z piekarnika i pozostaw na blasze przez 1 minutę, następnie przenieś je na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Zdjęcie autorstwa Charlesa Mastersa