Orzech Rugelach
Orzech Rugelach wymaga około 4 godzin i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 1 g białka i 4 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis na lakto ovo podaje 36 porcji i kosztuje 13 centów za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru pudru, soli i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę łyżkową wynoszącą 9%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Rugelach z orzechami włoskimi i brązowym cukrem, Rugelach z orzechami i brązowym cukrem oraz Rugelach z wiśniami i wiśniami Bourbon.
Instrukcje
Na arkusz woskowanego papieru przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Ubij 1/4 szklanki białego cukru, masła i serka śmietankowego w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż uzyskasz kremową masę. Ubij żółtko i wanilię.
Mieszaj mieszaninę mąki z masłem, aż ciasto się połączy. Ciasto podzielić na 3 równe części; z każdej porcji uformuj dysk, zawiń go w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc.
Białka ubić w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż się spienią.
Zmieszaj orzechy włoskie i 1/2 szklanki białego cukru z białkiem jajka.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyjmij ciasto z plastikowej folii i rozwałkuj każdy krążek na 7-calowe koło.
Rozprowadź 1/3 mieszanki białek jaj na każdym krążku ciasta, pozostawiając 1/4-calową granicę wokół krawędzi każdego koła.
Każde koło pokroić na 12 klinów.
Zwiń każdy klin od krawędzi do końca i połóż go stroną do dołu na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do lekkiego zrumienienia, od 12 do 14 minut.
Przełożyć na drucianą kratkę, aby ostygła i posypać cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Rugelach bardzo dobrze komponuje się z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.