Oreoâ® ciasto z musem truskawkowym
Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, ciastka oreo, truskawki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Oreoâ® ciasto z musem z białej czekolady, Oreoâ® ciasto truskawkowe, oraz Ciasto Z Musem Truskawkowym.
Instrukcje
Pokrój 3 ciasteczka na pół; odstaw na bok. 12 pozostałych ciastek drobno zmiażdżyć, wymieszać z margaryną. Wciśnij mocno na dno 9-calowej patelni springform; pozostaw 14 ciasteczek wokół krawędzi patelni.
Rozpuścić żelatynę we wrzącej wodzie w dużej misce; wymieszać z zimną wodą i puree z truskawek. Przechowywać w lodówce, aż lekko zgęstnieje.
Pokonać żelatynę z mikserem elektrycznym na dużej prędkości 2 minuty lub do spienienia. Delikatnie wymieszać w 2 szklankach bitej śmietany. W razie potrzeby, przechowywać w lodówce, aż mieszanina jest wystarczająco gęsta, aby kopiec. Łyżka do skórki. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do firmy. Uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować deser; Usuń krawędź patelni. Wierzch z pozostałą bitą śmietaną i ciasteczkami o połówce.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi truskawkami i gałązką mięty. Resztki deseru przechowywać w lodówce.