Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Orecchiette z soczewicy, cebula, i szpinak spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.8 za porcję. Jeśli masz orecchiette, Turecki lub, parmigiano-reggiano, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem, Czerwona soczewica ze szpinakiem i karmelizowaną cebulą, oraz Przyprawiona czerwona soczewica z karmelizowaną cebulą i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie mieszać w cebuli, czosnek, sól, pieprz, i liść laurowy. Zmniejsz ogień do umiarkowanie niskiego i gotuj, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i złocista, 20 do 25 minut. Odrzuć liść laurowy.
Podczas gotowania cebuli, przykryć soczewicę wodą przez 1 cal w rondlu 1 1/2 - do 2-quart i gotować na umiarkowanym ogniu, pokryte, aż soczewica są po prostu miękkie i większość wody jest wchłaniana, 15 do 20 minut. Doprawić solą i pieprzem i odstawić, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania, następnie spuścić makaron w durszlaku i powrót makaron do garnka.
Dodaj cebulę, soczewicę i szpinak do makaronu, a następnie wrzuć wystarczającą ilość wody do gotowania, aby zwiędnąć szpinak i zwilżyć makaron.
Dodać ser, sól i pieprz do smaku, rzucając do połączenia.