Orecchiette z salsą Crudą i ricottą

Orecchiette z salsą Crudą i ricottą
Przepis Orecchiette z salsą Crudan i Ricottan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bazylia, pomidory, ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Salsa Tomatilla [salsa Verde Cruda], Salsa Cruda, oraz Muszle z salsą Cruda dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem makaronu i ricotty w dużej misce z 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
PieprzPieprz
MakaronyMakarony
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, 20 minut.
3
W międzyczasie gotować orecchiette w garnku do makaronu z wrzącej osolonej wody (3 łyżki soli na 6 qt wody), aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrecchietteOrecchiette
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Makaron odcedzić i wymieszać z salsą pomidorową. Doprawić solą i pieprzem, a doprawić ricottą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser RicottaSer Ricotta
PomidorPomidor
MakaronyMakarony
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
5
W porcji: 593 kalorie ,15g tłuszczu (5G nasycone), 24mg cholesterolu, 491mg sodu, 93g węglowodanów, 6G błonnika, 22g białka
6
Dane Żywieniowe
7
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn