Orecchiette z prażoną bułką tartą
Orecchiette z opiekaną bułką tartą zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 841 kalorii, 27g białka, oraz 36g tłuszczu każdy. Za $3.39 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś liście pietruszki, sól morską i pieprz, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Veggie Orecchiette z bułką tartą, Orecchiette z jarmużem i bułką tartą, oraz Orecchiette Z Kalafiorem, Bułką Tartą, Pancettanem I Pepitos.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku zagotuj 6 litrów osolonej wody. Gotuj makaron do al dente, około 8 minut.
W międzyczasie na średniej wielkości patelni do smażenia rozgrzej olej, aż będzie ciepły. Ponieważ bułka tarta szybko się ugotuje, nie chcesz dodawać ich do gorącej patelni, w przeciwnym razie mogą się przypalić.
Dodaj bułkę tartą i ciągle mieszaj. Dopraw lekko solą i pieprzem, ponieważ aromatyzowana bułka tarta może już mieć przyprawy.
Smaż przez około 2 minuty.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Odcedź makaron w durszlaku. Pracując szybko, dodaj makaron do patelni do smażenia i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj parmezan i posiekane prosciutto.
Wlać do dużej miski i udekorować posiekaną natką pietruszki.