Orecchiette z porami, groszkiem i Pecorino
Orecchiette z porem, groszkiem i Pecorino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 863 kalorie. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól, liście mięty, groch i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Orecchiette z brokułami i Pecorino, Orecchiette z szynką i porami, oraz Orecchiette z kiełbasą z kurczaka, pieczarkami i porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać pory, doprawić solą i 1/4 łyżeczki pieprzu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, o 7 protokół.
Dodać czosnek i groszek i gotować przez 2 protokół więcej. Wymieszać śmietanę i 3/4 szklanki Pecorino. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, o 4 protokół.
Odcedzić makaron i zwrócić go do garnka.
Dodać sos, skórkę cytrynową i miętę i wrzucić. Makaron podzielić między płytkie miseczki i posypać pozostałym Pecorino i pieprzem.Wskazówka: słodki i lekko chrupiący, świeży groszek są warte dodatkowego wysiłku w łuskaniu podczas krótkiego okresu wiosną, kiedy są dostępne. Możesz użyć 2 funtów świeżego groszku (2 szklanki łuskane) w miejsce mrożonych, o których mowa w tym przepisie.