Orecchiette z kiełbasą z indyka i brokułami Rabe
Orecchiette z kiełbasą z indyka i brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1248 kalorii, 50g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka selera, liści laurowych, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 92%. Podobne przepisy to Orecchiette z kiełbasą z indyka, brokułami i orzechami włoskimi, Orecchiette z kiełbasą i brokułami Rabe, oraz Orecchiette Z Brokułami Rabe I Kiełbasą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Gotować brokuły rabe w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż chrupiące miękkie, o 1 minutę.
Przenieść brokuły rabe do dużej miski z lodem do ostygnięcia, oszczędzając wodę do gotowania. Doprowadzić zarezerwowaną wodę do gotowania z powrotem do wrzenia.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając ją na kawałki z łyżką, aż rumiane i tworzą soki, o 12 protokół.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki, i saute aż pachnące, o 2 protokół.
Tymczasem, gdy zarezerwowane gotowania wody jest wrzenie, dodać orecchiette i gotować, aż al dente, miękkie, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Odcedzić brokuły rabe i dodać go do patelni z mieszaniny kiełbasy i wrzucić do herbu z sokami.
Dodaj makaron na patelni. Wymieszać z parmezanem i podawać natychmiast.
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute aż miękkie i półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać seler i marchewkę, doprawić solą i pieprzem.
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, bazylia i liście laurowe i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Usuń liście laurowe i smak przypraw. Jeśli sos ma zbyt kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smak.
Wlać połowę sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia, a następnie wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. Zamrażać do 6 miesięcy.