Orecchiette z jarmużem i bułką tartą
Orecchiette z jarmużem i bułką tartą jest pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz grana padano, pieprz, orecchiette i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Orecchiette z jarmużem i bułką tartą, Veggie Orecchiette z bułką tartą, oraz Orecchiette Z Kalafiorem, Bułką Tartą, Pancettą I Pepitos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując partiami, gotuj jarmuż w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, około 4 minut. Za pomocą szczypiec, przenieść do arkusza rimmedbaking; ostudzić. Odstawić garnek z wodą. Wycisnąć nadmiar płynu z jarmużu; posiekać liście i drobno posiekać łodygi; odstawić.
Podgrzać 3 łyżki oleju w małej patelni overmedium ciepła.
Dodać bułkę tartą i gotować, często mieszając, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół.
Dodaj jedną trzecią posiekanychgarlic i gotuj, często mieszając, aż bułka będzie złota, około 3 minut.Doprawić solą i pieprzem i przenieść toa talerz wyłożony ręcznikiem papierowym; ostudzić.
Masło i pozostałe 2 łyżki oleju rozgrzać w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodaćanchovies, płatki czerwonej papryki, i pozostaćdwa trzecia posiekanego czosnku; gotować, pureeanchovies łyżką, aż utworzy się pasta, o 2 protokół.
Dodaj zarezerwowany jarmuż I1/2 szklanki wody. Gotować, mieszając często, untilkale ogrzewa się przez, o 4 protokół.Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie doprowadzić do wrzenia kapustę gotującą. dodać makaron i gotować, mieszając, aż do al dente.
Spuścić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania makaronu.
Dodać makaron i 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu do mieszaniny jarmużu i wymieszać do herbu. Zwiększyć rozgrzanie do średniej i kontynuować mieszanie, dodając więcej płynu do gotowania w razie potrzeby, aż do zapiekania makaronu.
Wymieszać w parmezanie I1 / 2 szklanki bułki tartej; wrzucić do połączenia. Rozdzielić ciasto między miski, skropić oliwą, a na wierzchu z pozostałą bułką tartą.