Orecchiette i brokuły Crisp
Orecchiette i brokuły Crisp wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 841 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, orzeszki piniowe, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa), Orecchiette AI broccoletti (makaron Orecchiette z brokułami Rabe), oraz Makaron Orecchiette Z Chrupiącą Pieczoną Brukselką.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Lekko masło 9x13 cala naczynia do pieczenia.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron, gotuj przez 8 minut, następnie wymieszaj brokuły i gotuj 3 minuty więcej.
Odcedzić i wrócić do garnka.
W międzyczasie rozgrzej oliwę na średnim ogniu i wymieszaj czosnek. Gotować i mieszać, aż czosnek zmieni kolor na złoty-brązowy, o 3 protokół.
Wlać biały ocet balsamiczny, bulion z kurczaka, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zalać odsączonym makaronem i brokułami. Wymieszaj masło, orzeszki piniowe i połowę parmezanu, a następnie wlej do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać pozostałym serem.
Dusić w rozgrzanym piekarniku, aż ser jest chrupiące i zwrócił złoty kolor, o 4 protokół.