Orange Creme Caramels

Orange Creme Caramels
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pomarańczowy Creme karmelki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 363 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Mieszanka jajek i żółtek, pomarańczy pępka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Karmelki Z Kremem Kawowym, Karmelki Jesienne Créme, oraz Karmelki z koziego mleka.

Instrukcje

1
Drobno zetrzeć skórkę z pomarańczy, a następnie wycisnąć wystarczającą ilość soku, aby odmierzyć 1 szklankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
2
Wlać sok przez drobne sito do 2-ćwiartkowego ciężkiego rondla, odrzucając miąższ i wymieszać z 1 szklanką cukru. Zagotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, nie mieszając, ale myjąc kryształki cukru pędzelkiem zanurzonym w zimnej wodzie i szumiącą pianą w razie potrzeby, aż syrop zacznie się złocić, około 5 minut. Nadal gotować, wirując patelnię od czasu do czasu, aż syrop stanie się głębokim złotym karmelem. Natychmiast podziel karmel między ramekiny, przechylając, jeśli to konieczne, aby pokryć DNA.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
SokSok
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
PatelniaPatelnia
3
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż dno małej patelni składanym ręcznikiem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Przynieś mleko i skórkę tylko na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, a następnie zdejmij z ognia i odstaw, przykryty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
5
W dużej misce ubić całe jajka, żółtka i pozostałe 3/4 szklanki cukru, następnie ubić w ciepłym mleku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Wlać krem przez drobne sito do miski, naciskając i odrzucając ciała stałe. Podziel krem między ramekiny i ułóż ramekiny na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Ostrożnie dodać wystarczającą ilość gorącej wody do patelni, aby dotrzeć do połowy boków ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
8
Piec w środku piekarnika, aż krem jest po prostu ustawić (ale nadal drży lekko w środku), 50 minut do 1 godziny. Uruchom cienki nóż wokół każdej ramekin poluzować, a następnie przenieść ramekiny do stojaka i ostudzić. Chłód, luźno przykryty, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
9
Aby zdemontować, Odwróć płytki nad ramekinami i odwróć kremy na talerze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
* Aby zrobić 1 duży crème karmel zamiast pojedynczych, piec w 9-calowym szklanym talerzu w łaźni z gorącą wodą 1 do 1 1/4 godziny. * Karmelki można schłodzić do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn