Onde-Onde

Onde-Onde
Onde-Onde jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier palmowy, kleistą mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bataty Onde Onde (Kulki Ryżowe Ze Słodkiego Ziemniaka) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zwinąć lub pokroić cukier na kawałki 1/4 cala. Pakuj je w kawałki wielkości grochu, naciskając lub pocierając je między wilgotnymi palcami. Nie martw się, jeśli kawałki wydają się łuszczące lub pudrowe—cukier osiądzie i pozostanie zbrylony podczas układania kulek ryżowych. Zrobić około 40 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Umieść słodkie ziemniaki w małym rondlu, wlej wystarczającą ilość wody do przykrycia i zagotuj. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ziemniak jest przetarg widłowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sałata Rzymska Lub Zielona, PorwanaSałata Rzymska Lub Zielona, Porwana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Drenaż. Gdy jest wystarczająco chłodny do ręki, odklej skórę i naciśnij miąższ przez ricer do ziemniaków w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
4
Mąkę ryżową połączyć ze słodkim ziemniakiem i ugniatać rękami, aż dobrze wymieszane. Ciasto powinno być bardzo miękkie i wilgotne, ale nie lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Dodaj dodatkową wodę lub mąkę, aż uzyskasz teksturę, która będzie trzymać się razem po zwinięciu w kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ciepłej śmietanki Kremówki (110° Do 115°)1/4 Szklanki Ciepłej śmietanki Kremówki (110° Do 115°)
Sałata Rzymska Lub Zielona, PorwanaSałata Rzymska Lub Zielona, Porwana
6
Uszczypnij mały kawałek ciasta i rozwałkuj go w kulkę o średnicy około 3/4 cala. Za pomocą palca wskazującego lub palca pinky zrób dziurę w kuli i umieść w niej kawałek cukru palmowego, szczypając ciasto zamknięte, aby zamknąć otwór. W razie potrzeby użyj wody,aby krawędzie sklejały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PalmowyCukier Palmowy
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sałata Rzymska Lub Zielona, PorwanaSałata Rzymska Lub Zielona, Porwana
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Ułożyć na tacy posypanej odrobiną mąki ryżowej i powtórzyć z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Przygotuj talerz z tartym kokosem. Napełnij duży garnek wodą i doprowadz do wrzenia. Zmniejszyć ogień i utrzymać na stałym wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos OsuszonyKokos Osuszony
Sałata Rzymska Lub Zielona, PorwanaSałata Rzymska Lub Zielona, Porwana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
9
Dodajemy pierogi do wody i delikatnie mieszamy. Gotować przez 4 do 5 minut, aż powierzchnia wygląda na półprzezroczystą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Rzymska Lub Zielona, PorwanaSałata Rzymska Lub Zielona, Porwana
10
Wyjmij kulki z wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Rzymska Lub Zielona, PorwanaSałata Rzymska Lub Zielona, Porwana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Toczyć kulki wokół w tartym kokosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos OsuszonyKokos Osuszony
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Podawać w temperaturze pokojowej. Kulki pozostaną, nie schłodzone, przez dwa dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia2
Magazyn