Onde-Onde
Onde-Onde jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier palmowy, kleistą mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bataty Onde Onde (Kulki Ryżowe Ze Słodkiego Ziemniaka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zwinąć lub pokroić cukier na kawałki 1/4 cala. Pakuj je w kawałki wielkości grochu, naciskając lub pocierając je między wilgotnymi palcami. Nie martw się, jeśli kawałki wydają się łuszczące lub pudrowe—cukier osiądzie i pozostanie zbrylony podczas układania kulek ryżowych. Zrobić około 40 sztuk.
Umieść słodkie ziemniaki w małym rondlu, wlej wystarczającą ilość wody do przykrycia i zagotuj. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ziemniak jest przetarg widłowy.
Drenaż. Gdy jest wystarczająco chłodny do ręki, odklej skórę i naciśnij miąższ przez ricer do ziemniaków w małej misce.
Mąkę ryżową połączyć ze słodkim ziemniakiem i ugniatać rękami, aż dobrze wymieszane. Ciasto powinno być bardzo miękkie i wilgotne, ale nie lepkie.
Dodaj dodatkową wodę lub mąkę, aż uzyskasz teksturę, która będzie trzymać się razem po zwinięciu w kulki.
Uszczypnij mały kawałek ciasta i rozwałkuj go w kulkę o średnicy około 3/4 cala. Za pomocą palca wskazującego lub palca pinky zrób dziurę w kuli i umieść w niej kawałek cukru palmowego, szczypając ciasto zamknięte, aby zamknąć otwór. W razie potrzeby użyj wody,aby krawędzie sklejały się.
Ułożyć na tacy posypanej odrobiną mąki ryżowej i powtórzyć z pozostałym ciastem.
Przygotuj talerz z tartym kokosem. Napełnij duży garnek wodą i doprowadz do wrzenia. Zmniejszyć ogień i utrzymać na stałym wolnym ogniu.
Dodajemy pierogi do wody i delikatnie mieszamy. Gotować przez 4 do 5 minut, aż powierzchnia wygląda na półprzezroczystą.
Wyjmij kulki z wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Toczyć kulki wokół w tartym kokosie.
Podawać w temperaturze pokojowej. Kulki pozostaną, nie schłodzone, przez dwa dni.