Omlet Ziemniaczany Szafran

Omlet Ziemniaczany Szafran
Omlet ziemniaczany Szafran jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 10 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś nici szafranowe, zielenie szalotki, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Omlet Ziemniaczany Szafran, Krokiety ziemniaczane z szafranem Alioli, oraz Omlet Ziemniaczany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni nieprzywierającej gotować cebulę w 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Cebulę przełożyć do miski i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Podczas gotowania cebuli obrać ziemniaki i pokroić w 1/4-calową kostkę. W rondlu wrzącej osolonej wody gotuj ziemniaki, aż będą prawie miękkie, około 8 minut i dobrze osuszaj w durszlaku. Ziemniaki schłodzić i dodać do cebuli. Mieszankę cebuli i ziemniaków można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Kruszyć nitki szafranu w małej metalowej misce. W małym rondlu rozgrzać bulion aż będzie gorący i zalać szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Pozostawić mieszaninę, aż szafran zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
6
W dużej misce ubij razem jajka, zielenina szalotka, mieszanka szafran, sól i pieprz do smaku i wymieszać w mieszaninie cebuli i ziemniaków. W patelni ustawić na umiarkowanie wysokim ogniu, ciepła pozostałe 3 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie i dodać mieszaninę jaj, rozłożenie ziemniaków równomiernie. Zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj omlet, mieszając od czasu do czasu, aż jajka zaczną się ustawiać, około 1 minuty. Patelnia Shift tak, że 1/4 omlet jest bezpośrednio nad środkiem palnika i gotować 1 minutę. Patelnia Shift 3 więcej razy, gotowanie pozostałych czwartych w ten sam sposób. Patelnia Center i gotować omlet na małym ogniu, aż prawie ustawić, O 4 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
SzafranSzafran
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Przesuń omlet, dolnej stronie w dół, na blasze do pieczenia i odwrócić omlet z powrotem na patelni. Ugotować drugą stronę omletu na złoty kolor, o 4 protokół. Omlet przełożyć na talerz i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Omlet można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić omlet do temperatury pokojowej przed podaniem.
9
Omlet pokroić w kliny.
10
Propozycje Win: Wytrawna Manzanilla; Region Jerez Hiszpańska Cava (Wino Musujące) Winiarnia Montecillo Rioja
Składniki, których będziesz potrzebować
CavaCava
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn