Omlet ze szpinakiem i serem
Omlet ze szpinakiem i serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.63 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 404 kalorie, 24g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pomidory, jajka, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Omlet ze szpinakiem i serem, Chipotle Omlet Ze Szpinakiem I Serem Pleśniowym, oraz Omlet szpinakowo-serowy z sałatką owocową w szampanie Vinaigrette.
Instrukcje
Nalej. Jajka proces i 2 łyżki. wodę w blenderze do wymieszania. Roztopić masło w 8-calowej patelni nonstick na średnim ogniu; dodaj szpinak i pomidory, i smażyć 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Dodać sól i mieszaninę jaj na patelni.
Podnieś i pochyl. Gdy mieszanina jaj zaczyna się gotować, delikatnie podnieś krawędzie omletu za pomocą szpatułki i przechyl patelnię, aby niegotowana mieszanka jajeczna płynęła pod spodem, gotując do prawie ustawienia (około 1 minuty). Patelnia przykryć, i gotować 1 minutę.
Omlet posypać serem i pieprzem. Omlet złożyć na pół, pozwalając ser do stopienia. Ugotowany omlet wyłożyć na talerz i doprawić solą do smaku.
Podawać z tostami z masłem i świeżymi owocami.