Omlet ze szparagami i serem śmietankowym
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, wegetariańskich laktoowo-owo-jabłkowych, pierwotnych i דל פחמימות,znych , omlet ze szparagami i serem śmietankowym może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,54 USD za porcję przepis ten pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 342 kalorie , 15 g białka i 28 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 2 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Mieszanka szparagów, masła, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest dobra. Wypróbuj kanapkę z cheddarem, szpinakiem i papryką Omlet Bagel , grecki omlet wiosenny i omlet z warzywami , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Napełnij mały rondelek wodą do trzech czwartych wysokości; doprowadź do wrzenia.
Dodaj szparagi i gotuj bez przykrycia przez 2–4 minuty lub do momentu, aż będą chrupiąco miękkie.
Wyjmij i natychmiast wrzuć do lodowatej wody.
W małej misce ubij jajka, śmietanę, cebulę, sól i płatki pieprzu. Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej masło na średnio-wysokim ogniu.
Mieszanka powinna natychmiast stężeć na brzegu. Gdy jajka się zetną, przesuń ugotowane części do środka, pozwalając surowym jajkom spłynąć pod spód.
Gdy jajka zgęstnieją i nie pozostanie w nich płynne jajko, przykryj jedną stronę serkiem śmietankowym i szparagami. Złóż omlet na pół. Zmniejsz ogień do małego; odstaw pod przykryciem na 1-2 minuty lub do momentu roztopienia się serka śmietankowego.
Przed podaniem przekrój omlet na pół.