Omlet ze śmietaną w piekarniku
Omlet ze śmietaną w piekarniku to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 310 kalorii . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,4 dolara za porcję. Udaj się do sklepu i kup paprykę, szynkę, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to kanapka z bagelem z omletem z serem Cheddar, szpinakiem i papryką , omlet wiosenny inspirowany Grecją i omlet z warzywami .
Instrukcje
W misce ubij żółtka na wysokich obrotach przez 3 minuty lub do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Wmieszaj 1/2 szklanki śmietany i pieprz. W drugiej misce ubij białka na sztywną pianę; wmieszaj do masy żółtkowej. Wmieszaj szynkę.
Rozpuść masło w głębokiej, żaroodpornej patelni o średnicy 10 cali.
Dodaj mieszankę jajeczną. Smaż bez przykrycia na średnio-niskim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż spód się zetnie (nie mieszaj).
Piecz bez przykrycia w temperaturze 325° przez 6-8 minut lub do momentu, aż nóż wbity blisko środka ciasta będzie suchy.
Podawać z resztą kwaśnej śmietany.