Omlet Zachodni
Omlet Zachodni to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.91 za porcję. Jeśli masz masło, szynkę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosty Omlet Zachodni, Wegetariański omlet Zachodni ze spiralną papryką, oraz [] Omlet z wędzonego łososia ze słodkim sosem sojowym & Sriracha & jak zrobić omlet na obiad dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej miseczce ubić 3 jajka i doprawić lekko solą i pieprzem. Odstawić.
Podgrzać 3 łyżki masła w małej patelni nieprzywierającej, z ciasną pokrywką, na średnim ogniu.
Dodać paprykę i gotować, przykryte, bez mieszania, do miękkości, o 3 protokół. Odkryj i podnieś ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać szynkę i szalotki i gotować, mieszając często, aż gorące, o 1 minutę.
Przenieść mieszaninę do miski.
Roztopić kawałek wielkości orzecha pozostałego masła na patelni na średnim ogniu. Gdy piana opadnie, dodaj 1/4 mieszanki pieprzu.
Wlać ubitych jaj i gotować, stale mieszając żaroodporną gumową szpatułką, aż tylko gotowane, około 30 sekund. Wyłączyć ciepło i, za pomocą gumowej szpatułki, wygładzić na górze omlet tak, że równomiernie obejmuje wnętrze patelni. Jeśli używasz sera, posyp omletem około 2 łyżek stołowych.
Pozostaw na 30 sekund, aż omlet ustawi.
Za pomocą gumowej szpatułki złóż omlet na pół i przenieś na rozgrzaną płytę. Przykryć folią, aby utrzymać ciepło. Powtórz z pozostałymi składnikami, aby w sumie zrobić 4 omlety.