Omlet z ricotty z Chardą Szwajcarską
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj omlet Ricottan z Chardą Szwajcarską. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 701 kalorii, 32G białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, boczniak szwajcarski, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciekawe badanie i Szwajcarski omlet rolowany z Chardą i fetą, Szwajcarskie ciasta z Chardą i ricottą, oraz Penne ze szwajcarską Chardą i ricottą.
Instrukcje
Rozbij jajka w małej misce do mieszania.
Dodać mleko lub wodę, sól i pieprz. Energicznie wymieszać widelcem, aż dobrze ubity; odstawić. W 8-calowej patelni nonstick, stopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj 4 lub 5 Szwajcarskich liści chard i smażyć, aż tylko zwiędnie.
Zdjąć z patelni i odstawić. Roztopić pozostałe masło na patelni, a następnie powoli wlać mieszaninę jaj, przechylając patelnię, aby równomiernie ją rozprowadzić.
Pozwól jajkom trochę ujędrnić, pozwalając, aby część pozostałej cieczy płynęła na boki patelni. Nadal gotować przez około kolejną minutę, ale podczas gdy Centrum jest jeszcze trochę ciekły, łyżka w ricotta. Odchylić patelnię na jedną stronę i za pomocą szpatułki złożyć około 1/3 omletu na nadzieniu z ricotty. Potrząśnij delikatnie patelnią, aby przesunąć omlet do krawędzi. Trzymając patelnię w pobliżu talerza do serwowania, przechyl ją tak, aby omlet wsunął się na talerz.
Podawać z chardą Szwajcarską.