Omlet z pieczarkami i Fontiną

Omlet z pieczarkami i Fontiną
Omlet z pieczarkami i Fontinanem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pieczarki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Omlet z pieczarkami i papryką z Fontiną, Omlet z cebulą, cukinią i Fontiną, oraz Pieczarki I Fontina Quiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić 1 łyżkę masła w 8-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać szalotkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać grzyby i tymianek, doprawić szczyptą soli i pieprzu i gotować, mieszając rzadko, aż grzyby będą złociste, około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
TymianekTymianek
4
Dodać sherry i gotować, aż odparuje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
5
Przełożyć do małej miski żaroodpornej i odstawić na bok. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem; odstaw patelnię na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Ubij jajka, mleko i odmierz sól i pieprz w dużej misce, aż bladożółty i żółtka i białka są równomiernie połączone. Ustaw 2 talerze do serwowania na bok.1 łyżkę masła rozpuścić na patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj połowę mieszaniny jaj (około 3/4 szklanki) na patelnię i stale mieszaj gumową szpatułką, przesuwając jajka, aż utworzą małe twaróg, około 2 do 3 minut. Delikatnie potrząśnij patelnią i użyj szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić mieszankę jajeczną na patelni—wierzch jaj powinien mieć kremową konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
8
Posypać połową sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
9
Połowę mieszanki grzybowej rozłożyć na środkową trzecią część mieszanki jajecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JajkoJajko
10
Zdjąć patelnię z ognia. Używając szpatułki, złóż jedną trzecią omletu na siebie, upewniając się, że złożysz go nad nadzieniem. Delikatnie popchnij złożoną stronę omletu w kierunku krawędzi patelni. Przechylić patelnię nad jedną z talerzy do serwowania i obrócić omlet na talerz, zszywać bokiem w dół. Powtórz z pozostałą łyżką masła, jajkami, fontiną i nadzieniem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Ser FontinaSer Fontina
MasłoMasło
JajkoJajko
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Magazyn