Omlet z boczkiem i ziemniakami
Omlet z boczkiem i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka zielonej cebuli, pieprz, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Omlet z boczkiem i szynką, Omlet z otwartą twarzą, oraz Omlet warzywny otwarty.
Instrukcje
Boczek gotować w dużym żaroodpornym nonstick patelni na średnim ogniu, aż ostry; usunąć boczek i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając 1 łyżka kapieli w patelni. Odstaw boczek na bok.
Gotować placki ziemniaczane w gorących kapiących na średnim ogniu 10 minut lub aż placki ziemniaczane są miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w zielonej cebuli; gotować 5 minut lub do miękkości.
Dodaj masło do patelni, mieszając, aż się stopi.
Dodaj pomidora i gotować na średnim ogniu 3 do 4 protokół.
Posypać boczkiem i pietruszką.
Ubij razem jajka, sól, pieprz i, w razie potrzeby, ostry sos.
Wlać mieszankę hash brown. Delikatnie podnieś krawędzie omletu i przechyl patelnię, aby niegotowana część spływała pod spodem. Gotować na średnim ogniu, aż omlet zacznie się ustawiać.
Broil 5 1/2 cala od ciepła 5 minut lub do góry jest ustawiony i topi się ser. Przesuń się z patelni na talerz.
Pokroić w kliny i podawać natychmiast.