Omlet Hiszpański ze świeżą salsą z awokado
Hiszpański omlet ze świeżym awokado Salsan to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 41g białka, oraz 53g tłuszczu. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, salsę z awokado, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chilaquiles ze świeżym Salsanem i awokado, Świeża Kukurydza I Salsa Z Awokado, oraz Świeża Kukurydza & Awokado Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować kiełbasę chorizo i dalej 3 składniki w małej patelni nonstick na średnim ogniu 10 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Usunąć mieszaninę chorizo z patelni i odstawić. Wytrzyj patelnię do czysta.
Ubij razem jajka, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Stopić 1 łyżeczkę masła w patelni pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu, obracając patelnię, aby równomiernie pokryć dno.
Dodać połowę mieszanki jaj. Gdy mieszanka jajek zaczyna się gotować, delikatnie unieś brzegi omletu łopatką i przechyl patelnię, aby niegotowana porcja spływała pod spodem. Obróć omlet.
Posypać 1 stronę omletu połową mieszanki chorizo i kozim serem. Złóż omlet. Aby zrobić następny omlet, powtórz z pozostałą 1 łyżeczką masła, mieszaniną jaj, mieszaniną chorizo i serem. Top ze świeżym awokado Salsa; dekorować, w razie potrzeby.
* Pikantna wędzona kiełbasa może być zastąpiona chorizo.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 123 dolarów.
![Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo]()
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
AGO Negralada pochodzi z działki Tempranillo, najszlachetniejszej Hiszpańskiej odmiany winorośli. Winorośl jest sadzona w głębokich glebach żwirowych zmieszanych z piaskiem na powierzchni i produkuje wina o charakterystycznym, twardym, garbnikowym charakterze.Starzejąc się 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, wino rozwinęło teraz swój pełny potencjał. Jego pełna dojrzałość wydobywa się z warstw pachnących owoców truskawek, lukrecji, ziół i minerałów z miękkimi, jedwabistymi taninami na podniebieniu.