OMLET HISZPAŃSKI (TORTILLA ESPANOLA)
Hiszpański omlet (TORTILLAn ESPANOLA) może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 40 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, pietruszkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tortillan Espanola (hiszpańskie ziemniaki "omlet"), Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola), oraz Tortillan Espanola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni nieprzywierającej rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Dodać plastry ziemniaków w jednej warstwie i smażyć około 4 minut z każdej strony lub do miękkości.Łyżką szczelinową przełożyć ziemniaki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, odstawić.
Dodać cebulę na patelni i gotować przez około 5 protokół lub aż półprzezroczyste.Gdy cebula gotuje, w średniej misce ubić jajka.
Dodaj smażone ziemniaki, pietruszkę, paprykę i sól i pozostaw na 1 minutę.
Dodaj ziemniaki i masę jajeczną do patelni, zmniejsz ogień do średnio niskiego, potrząśnij delikatnie patelnią, aby upewnić się, że omlet nie przykleja się, gotuj około 4 minut.
Umieść duży talerz na patelni. Odwróć patelnię, aby tortilla przeniosła się na talerz. Bardzo ostrożnie przesuń tortillę z powrotem na patelnię, aby ugotować drugą stronę i kontynuować gotowanie przez 3 więcej minut lub do momentu zakończenia.
Tortillę przełożyć na duży talerz.
Pozostawić na 5 minut i pokroić w plasterki.
Podawać na ciepło lub na zimno, tak czy inaczej jest pyszne.