Omlet Gruyère Chive
Omlet Gruyère Chive może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.47 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 336 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szczypiorek, śmietanę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Omlet Ze Szpinakiem I Gruyère, Omlet Z Pieca Gruyère I Prosciutto, oraz Gruyere Chive Popovers dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubić jajka razem dobrze z solą, pieprzem i śmietaną.
Umieść 7-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj masło. Posmaruj masłem.
Niech masło piany, ale nie pozwól, aby się brązowy.
Dodać mieszankę jajeczną.
Niech jajka skwierczą, odczekaj trzy sekundy, a następnie wierzch jajka ze szczypiorkiem i guyere.
Przesuwaj patelnię w lewo i w prawo, przesuwając jajka na parzyste, a następnie pozwól im osiąść na około 5 sekund.
Lekko podnieść uchwyt patelni i energicznie szarpnąć patelnię w Twoją stronę, powodując obrócenie jajek na drugą stronę patelni. Wykonaj to 5 razy, raz na sekundę lub do momentu uformowania odpowiedniego kształtu.
Odchylić patelnię wysoko i przytrzymać porcję z jajkami nad palnikiem przez kolejne 5 sekund.
Aby zwijać omlet na talerz, przynieś patelnię na talerz. Umieść daleko wargę na jednym końcu płyty, trzymając uchwyt wysoko. Popchnij uchwyt na talerzu, powodując, że jaja same się przewracają na talerzu.
W razie potrzeby udekorować większą ilością szczypiorku.