Omlet Francuski
Francuski omlet może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól, szczypta pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Omlet Francuski, Omlet Francuski, oraz Pikantny Omlet Francuski.
Instrukcje
W małej misce ubić jajka widelcem lub wire trzepaczką, aż żółtka i białka będą dobrze wymieszane.
W 8-calowej patelni, rozgrzać masło na średnim ogniu, aż gorące i skwierczące. Jak masło topi się, patelnia tilt płaszcz dno z masłem.
Szybko wlać jajka na patelni. Podczas przesuwania patelni tam iz powrotem szybko na ciepło, szybko wymieszać jaja widelcem do rozprzestrzeniania ich w sposób ciągły na dnie patelni, jak zagęścić. Gdy są pogrubione, odstawić na ciepło kilka sekund, aby lekko brązowy dno. Nie przegotować-omlet będzie nadal gotować po złożeniu.
Przechyl patelnię i uruchom szpatułkę lub widelec pod krawędzią omletu, a następnie szarpnij patelnię Ostro, aby poluzować omlet z dna patelni.
W razie potrzeby dodaj ulubione nadzienie. Złożyć część omlet najbliżej Ciebie tylko do centrum. Pozwól, aby część omletu przesunąć się po stronie patelni. Przekręć omlet na ciepły talerz, odwracając złożoną część omletu tak, aby druga strona była na dnie.