Oliwkowe Crostini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj oliwkowe Crostini. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. Ten przepis służy 24. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 17 minut. 253 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z prostych przepisów wymaga oliwek, pietruszki, czosnku i sera monterey jack. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Crostini Mieszane Oliwkowe, Karczoch I Oliwkowe Crostini, oraz Karczochowo-oliwkowe Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać mieszaninę oliwek: posiekać oliwki w robocie kuchennym.
Przenieść do średniej miski. Po uruchomieniu maszyny, upuść czosnek przez rurę zasilającą robota kuchennego i zmiel.
Dodać parmezan, masło i oliwę z oliwek i przetworzyć na pastę.
Dodać masło do miski z oliwkami. Złóż ser jack i pietruszkę.
Bagietkę pokroić w cienkie plasterki i obficie rozprowadzić mieszanką oliwkową.
Broil: gotować pod brojlerem, aż bąbelkowo i lekko rumiane-o 2 protokół.
Podawać prosto z piekarnika. Pomaga zrobić z góry oliwną mieszankę i rozprowadzić tuż przed włożeniem do piekarnika.
Polecane wino: Chianti, Sparkling Rose, Wino Musujące, Trebbiano, Verdicchio
Crostini świetnie komponuje się z Chianti, musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto