Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym
Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka jaj, ciężka śmietana ubijająca, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 29%. Spróbuj Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym, Owoce pestkowe w syropie cytrynowo-tymiankowym z Creme Fraiche, oraz Ciasto cytrynowe, crème fraîche i kasztanowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Szczotka do ciasta o średnicy 9 cali z 3-calowymi bokami z oliwą z oliwek. Dno garnka z pergaminem okrągłym; pędzel pergamin z oliwą z oliwek. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Wymieszać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Cukierki Peachie-o
3
Ubij oliwę z oliwek i Muscat w innej średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Używając miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubij żółtka, jajka i 1 szklankę cukru na dużej prędkości w dużej misce, aż będą gęste i bladożółte, około 7 minut.
Przenieść do dużej szerokiej miski. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Za pomocą gumowej szpatułki delikatnie złożyć mieszankę mąki na przemian z mieszaniną oliwy z oliwek w 4 dodatkach każdy (mieszanina może lekko spuścić powietrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-o
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni. Dotknij lekko pan na powierzchni roboczej, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec ciasto, aż ciemnobrązowy i zaczyna się odciągać od boków patelni i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić na patelni co najmniej 30 minut. Przekręć ciasto na talerz (ciasto może lekko spaść na środku). Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Super. Przykryć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę i créme fraîche w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos