Oliwki pieczone z pomarańczą i rozmarynem

Oliwki pieczone z pomarańczy i rozmarynu mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 346 kalorii, 2G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwek, pietruszki, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Oliwki marynowane z rozmarynem, czerwonym Chili, pomarańczą i papryką, Pieczone, karczochy z cebulą, cytryną, oliwkami Kalamatan i rozmarynem, oraz Pieczone oliwki z pomarańczą i Zatoką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wymieszaj oliwki wraz z winem, sokiem pomarańczowym, oliwą z oliwek i czosnkiem w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Nestle gałązki rozmarynu w oliwkach.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, mieszając w połowie pieczenia.
Usuń i wyrzuć gałązki rozmarynu, a następnie wymieszaj natkę pietruszki, oregano, skórkę pomarańczową i płatki czerwonej papryki.
Podawać na ciepło, lub ostudzić oliwki i użyć ich do góry sałatki.