Oliwki Marokańskie Przyprawione
Marokańskie oliwki przyprawione jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, oliwę z oliwek, harissę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Oliwki Marokańskie Przyprawione, Kurczak marokański z oliwkami, oraz Marokańskie Oliwki Herbowane.
Instrukcje
Oliwki zalać wodą w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia, a następnie odcedzić.
Gotować czosnek w oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż czosnek jest złoty, o 2 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, 1 minutę. Wymieszać w wodzie, harissa, tymianek, i oliwki i gotować energicznie, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zgęstnieje i zalewa oliwki, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w plasterkach cytryny.
Przelać do płytkiego naczynia i marynować, schłodzone, co najmniej 24 godziny.
Oliwki przechowywać, schłodzone w szczelnym pojemniku, 1 miesiąc.