Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i karczochy
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i karczochy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 204 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cytrynę, wino, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Oliwkowy makaron Pesto + STAR Extra Virgin oliwa z oliwek gratis, [] Vegan Friendly Skillet Olive Oil Anzac Biscuit, featuring Cobram Estate Extra Virgin Olive Oil, oraz Oliwa Z Oliwek Extra Virgin Dip Ziołowy.
Instrukcje
Wyciśnij sok z cytryny do miski z wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, odłam łodygę i zerwaj ciemne zewnętrzne liście. Za pomocą ząbkowanego noża odetnij pozostałe liście u góry podstawy. Za pomocą małego, ostrego noża przyciąć podstawę. Za pomocą łyżki lub melona baller, zgarnij włochate Dławiki. Spód karczocha rozetrzyj pokrojoną cytryną i wrzuć do wody.
W średnim rondlu, połączyć oliwę z oliwek, wino, wodę i czosnek i doprowadzić do duszenia.
Dodać karczochy DNA i dużą szczyptę soli i dusić na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, o 12 protokół.
Niech karczochy ostygną lekko w płynie do gotowania, następnie dodać 2 łyżeczki soku z cytryny i doprawić solą.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Dodać do przodu: karczochy mogą być chłodzone przez noc. Przed podaniem delikatnie wmasować w olej.
Podawać z: tostowym chlebem chłopskim.