Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z tymiankiem, cytryną i szalotką

Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z tymiankiem, cytryną i szalotką
Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 121g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1791 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz zieloną soczewicę, cytrynę, tuńczyka klasy sushi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem, oraz Oliwa z oliwek-dorsz czarny z cytrynami, kaparami i tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Połącz olej, tymianek, cytrynę, czosnek, paprykę czerwoną i szalotkę w dużym rondlu. Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie 130 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Niech smaki strome przez 10 minut. Ponownie przetestuj temperaturę, dostosowując ciepło, jeśli to konieczne. Tuńczyka zanurzyć w oliwie z oliwek i gotować, aż będzie twardy i średnio Rzadki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Wyjąć tuńczyka z oleju. Pokroić każdy kawałek. Ułóż medaliony z tuńczyka na duszonej soczewicy w towarzystwie smażonych brokułów rabe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
SoczewicaSoczewica
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Podawać doprawione Fleur de Sel i zwilżone oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Umieścić soczewicę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć je o 2 cale. Przyprawić solą wodę, a następnie dusić soczewicę na średnim ogniu, często mieszając, aż soczewica będzie żucia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Odcedzić soczewicę i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
9
Rozgrzać oliwę w średnim garnku, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj szalotki, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, i rozmaryn. Gotować mieszając często, aż szalotki i czosnek są złote, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
11
Dodać przecier pomidorowy i gotować, aż zacznie się koncentrować, o 7 protokół. Następnie dodaj soczewicę. Dusić soczewicę w sosie na bardzo małym płomieniu, aż będą w pełni miękkie, ale nadal trzymając swój kształt, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
SoczewicaSoczewica
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
12
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Tinga Rio Reserve Merlot z 4.8 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tinga Rio Reserve Merlot
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn