Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z tymiankiem, cytryną i szalotką
Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 121g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1791 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz zieloną soczewicę, cytrynę, tuńczyka klasy sushi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem, oraz Oliwa z oliwek-dorsz czarny z cytrynami, kaparami i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Mandarynki, Każda
2
Połącz olej, tymianek, cytrynę, czosnek, paprykę czerwoną i szalotkę w dużym rondlu. Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie 130 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Niech smaki strome przez 10 minut. Ponownie przetestuj temperaturę, dostosowując ciepło, jeśli to konieczne. Tuńczyka zanurzyć w oliwie z oliwek i gotować, aż będzie twardy i średnio Rzadki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Mandarynki, Każda
4
Wyjąć tuńczyka z oleju. Pokroić każdy kawałek. Ułóż medaliony z tuńczyka na duszonej soczewicy w towarzystwie smażonych brokułów rabe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł Rabe
Soczewica
Mandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Podawać doprawione Fleur de Sel i zwilżone oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De Sel
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Umieścić soczewicę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć je o 2 cale. Przyprawić solą wodę, a następnie dusić soczewicę na średnim ogniu, często mieszając, aż soczewica będzie żucia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Odcedzić soczewicę i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
9
Rozgrzać oliwę w średnim garnku, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
10
Dodaj szalotki, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, i rozmaryn. Gotować mieszając często, aż szalotki i czosnek są złote, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
11
Dodać przecier pomidorowy i gotować, aż zacznie się koncentrować, o 7 protokół. Następnie dodaj soczewicę. Dusić soczewicę w sosie na bardzo małym płomieniu, aż będą w pełni miękkie, ale nadal trzymając swój kształt, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Soczewica
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Tinga Rio Reserve Merlot z 4.8 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.