Oliwa Z Oliwek Gotowany Halibut Z Koprem Włoskim I Szafranem

Oliwa z oliwek gotowany Halibut z koprem włoskim i szafranem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 32G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.36 za porcję. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, steki z halibuta, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Halibut gotowany na zimno z sałatką koperkowo-oliwkową, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Gotowany Halibut z szafranową pomarańczą Aïoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym (8-calowy) patelnia na średnim ogniu, toast nasiona kopru włoskiego, aż pachnące i dopiero zaczyna kolor, o 3 protokół.
Dodać szafran, wstrząsnąć do połączenia i natychmiast zdjąć z ognia i ostudzić. Koper włoski i szafran zmielić na drobny proszek w moździerzu i tłuczku lub młynku do przypraw.
Dodaj 1 łyżeczkę. sól i wymieszać do połączenia.
Posyp mieszankę przypraw na całym halibucie i lekko natrzyj, aby przylegał.
Pozostawić rybę w temperaturze pokojowej przez około godzinę.Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 107°.Zmierz grubość steków z halibuta i dodaj tę samą głębokość oleju do 10-calowej patelni do smażenia.
Podgrzać na małym ogniu, aż olej osiągnie 49°, 2 do 3 minut.
Steki z halibuta włóż do oleju w jednej warstwie i natychmiast przenieś patelnię do piekarnika. Kłusować, aż kilka małych białawych kropelek wzniesie się na powierzchnię steków, a ryba w pobliżu kości utrzymuje ślad przezroczystości, 25 minut.
Przenieś halibuta do stojaka z drutu, aby odcedzić na kilka minut.
Usuń skórę i kości przed podaniem. Propozycje Serwowania
Podawać z izraelskim kuskusem lub duszonymi na maśle rzodkiewkami i groszkiem.
26, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.