Olive Frittata
Olive Frittatan jest bezglutenowe, pierwotne, całe 30 i wegetariańskie poranny posiłek. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu. Przepis ten służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pieczoną paprykę, sól i pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy obejmują Pieczony Rozmaryn Oliwkowy Frittata, Karczoch I Oliwka Frittata Z Gruyere, oraz Baby bakłażan, oliwka i ser ziołowy Frittata.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Podgrzej oliwę z oliwek extra virgin w małej patelni o przekątnej od 6 do 8 cali na średnim ogniu.
Dodaj cebulę do gorącego oleju i gotuj, aż będzie miękka i miękka, ale nie karmelizowana-trzymaj cebulę białą.
Dodać pieczoną paprykę i oliwki i połączyć. Jajka ubić z pół na pół lub mlekiem i doprawić solą i pieprzem. (Ostrożnie z solą ze względu na oliwki.)
Wlej jajka na patelnię i układaj je na dnie patelni, tak jak omlet. Gdy jajka są twarde na dnie i ustawione, przełóż patelnię do piekarnika na około 10 minut, aż góra będzie złotobrązowa.
Pokrój i podawaj z patelni lub odwróć frittatę na talerz.