Old South Jelly Roll Cake
Old South Jelly Roll Cake wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 64 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz proszek do pieczenia, mąka ciasto, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 13%. Spróbuj Ciasto Z Galaretką Rabarbarową, Jelly Roll, oraz Galaretka Żurawinowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W małej misce ubić białka na sztywno, ale nie do wyschnięcia i odstawić. W innej misce, ubić żółtka do światła. Stopniowo dodawać cukier i wanilię i dobrze wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Dodać przesianą mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka. Złożyć białka do mieszaniny jaj i wlać ciasto do 15 przez 10 przez 1-calowy galaretki rolki pan wyłożone papierem woskowanym.
Piec przez 8 do 10 minut lub aż ciasto będzie złote.
Poluzuj brzegi ciasta, Odwróć ciasto na ręcznik posypany cukrem cukierniczym. Delikatnie odkleić papier woskowy z ciasta. Trim 1/4-cala twardej skorupy off każdej długiej stronie ciasta jelly roll. Zacznij od wąskiej strony i zwiń ciasto i ręcznik razem. Fajne ciasto na stojaku, seam stronie w dół, przez 10 do 15 protokół.
Gdy ciasto ostygnie, delikatnie rozwiń i rozłóż ciasto z dżemem lub galaretką i ponownie zwiń.
Posypać cukrem cukierniczym lub przykryć bitą śmietaną.