Old Fashioned Vegan Chicken Salad
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 112 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz szałwię, musztardę, bulion bez kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Staromodna Sałatka Makaronowa Z Kurczakiem, Wegańskie" Kurczak " Salaterki, oraz Vegan Tempeh" Kurczak " Sałatka Przepis.
Instrukcje
Pokroić tofu na około 8 równe plasterki, a następnie pokroić te plasterki na pół.
Umieść dwa ręczniki papierowe (jeden na drugim) lub czysty ręcznik na blacie i umieść plastry tofu na górze. Przykryj jeszcze dwoma papierowymi ręcznikami lub ręcznikiem. Delikatnie naciśnij każdy kawałek tofu, aż ręczniki zostaną nasycone wodą. Wymień ręczniki na wierzchu inną warstwą i naciśnij, aż większość wody zostanie wyciśnięta z tofu.
Umieść tofu na przygotowanej blasze do pieczenia.
Wymieszać bulion, sos sojowy lub tamari, tymianek, szałwia i pieprz.
Wlać połowę na każdy kawałek tofu. Obróć tofu i wlać pozostałą ciecz nad nim.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20-25 minut, aż tofu zacznie brązowieć na brzegach.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na blasze do pieczenia. Gdy tofu jest cool, łza każdy kawałek na małe, nieregularne kawałki. (Można go również pokroić, ale wygląda bardziej naturalnie, jeśli go rozerwiesz i jakoś smakuje lepiej.)
Umieść go w średniej misce i dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Dobrze wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia.
Podawać w kanapkach, na sałatce, lub zwinięte w liście sałaty lub tortille.