Old Fashioned Peach Cobbler (A. K. A. Peach Puzzle)
Old Fashioned Peach Cobbler (Aka brzoskwinia Puzzle) może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 7. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 433 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukru, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Old Fashioned Peach Cobbler, Staroświecki Placek Brzoskwiniowy, oraz Staroświecki Placek Brzoskwiniowy.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól do miski robota kuchennego. Pulsuj kilka razy, aby wymieszać.
Dodaj 4 łyżki masła i pulsuj jeszcze kilka razy, aż masło zostanie włączone jako małe kawałki.
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
W małej misce ubij razem jajko i mleko, a następnie dodaj płyn do mieszaniny mąki. Mieszaj łyżką, aż dobrze się wkomponuje i zacznie tworzyć się lepkie ciasto. Ciasto obrócić na bardzo dobrze posmarowanej mąką powierzchni i posypać wierzch mąką, a następnie lekko ugniatać, aż do uzyskania miękkiego, nadającego się do obróbki ciasta. Zawiń ciasto w folię i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania nadzienia.
Obficie posmarować 9-calowe ciasto.
Umieść odwróconą filiżankę lub 6 uncji ramekin w środku talerza ciasta i masło na zewnątrz filiżanki.
Umieścić brzoskwinie, strona łodygi w dół do naczynia, rozstaw je równomiernie.
W średnim rondlu dodaj cukier, sól, pozostałe 3 łyżki masła, wodę i ekstrakt waniliowy.
Podgrzać na pożywce, mieszając, aż cukier się rozpuści i masło się rozpuści.
Syrop nalej równomiernie na brzoskwinie.
Rozwałkuj ciasto biszkoptowe, aby mieć duże koło, które pokryje brzoskwinie (około 11 cali). Przykryj ciasto brzoskwiniami (ciasto będzie rozciągliwe) i naciśnij ciasto, aby pasowało do brzoskwiń (nie naciskaj ciasta na boki patelni).
Piec przez 30 do 35 minut lub aż wierzch biszkoptu będzie złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia przez 30 minut.
Po ostygnięciu, umieść duży talerz do serwowania na naczyniu z ciasta i szybko odwróć, aby nie rozlać soku. Plaster więc każdy kawałek ma pełną brzoskwinię i mżawka z dodatkowym syropem.
Podawać natychmiast z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett]()
Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett
Trzeszczący, wykrochmalony i nienaganny Kabinett; bardzo wapienno-ziołowy; zwłaszcza Apley i Mineralnie; surowe miętowe wykończenie. Pasuje do wszystkiego, co lubisz w kuchni drobiowej, skorupiaków i owoców morza, zwłaszcza jeśli towarzyszy temu sos na bazie śmietany lub masła. Świetne do letnich sałatek i kuchni Pacific Rim.