Old Fashioned Hard Candy
Staromodne twarde cukierki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 740 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 3 i kosztuje 99 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką wodę, olejek miętowy, syrop kukurydziany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 54 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik 7%. Spróbuj Hard Candy, Toffi Hard Candy, oraz Mięta Pieprzowa Hard Candy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Obficie posmaruj blachę ciastek cukrem cukierniczym i odłóż na bok.
W rondelku z grubym dnem wymieszaj biały cukier, wodę i syrop kukurydziany, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia na średnim poziomie i gotować do temperatury od 300 do 310 stopni F (149 do 154 stopni C) lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wrzucona do zimnej wody utworzy twarde, kruche nitki.
Zdjąć z ognia i dodać aromatyzowany olej i barwnik spożywczy.
Natychmiast wlej mieszaninę cukru na przygotowaną blachę do ciastek cienkim strumieniem (pomaga to ostygnąć). Gdy cukierek jest wystarczająco chłodny, aby zewnętrzna krawędź zachowała swój kształt, pokrój nożyczkami na kawałki wielkości kęsa.
Ostudź całkowicie, a następnie przechowuj w hermetycznym pojemniku.