Olcha Pieczony łosoś Królewski z dzikim pyłkiem kopru włoskiego

Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Olcha Pieczony łosoś Królewski z dzikim pyłkiem kopru włoskiego może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 90g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $10.28 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, brązowego cukru, desek cedrowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać anyż, można śledzić to danie główne z Figa I Anyż Clafoutis jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 44 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś pieczony z Olchy z koperkiem i żurawiną, Gravlax Z Dzikiego Łososia Królewskiego, oraz Łosoś Królewski Z Duszonym Koprem Włoskim I Karczochami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj cukier, sól, wodę i likier o smaku anyżu.
Polać połówki łososia na głębokiej patelni o grubości 3 cali. Marynować, schłodzone, w mieszaninie solanki przez 4 do 8 godzin.
Wyjąć z solanki i osuszyć.
Łososia posmarować olejem. Doprawić dzikim pyłkiem kopru włoskiego, solą i pieprzem.
Umieścić na desce Olchowej i moczyć w zimnej wodzie na noc. Czasami gwóźdź przez koniec ogona służy do trzymania łososia w miejscu. Oprzyj deskę o ogień z drewna olchowego, który w większości zgasł do bardzo gorących węgli. Uważaj, aby deska się nie zapaliła. Ciepło i dym z ognia gotują i doprawiają łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.