Okra zwęglona z dżemem z boczku
Zwęglona Okra z dżemem z boczku to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 12g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.06 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, bulion z kurczaka, okra i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ketmia Szczawiowa, Okra zwęglona z pomidorami, oraz Okra zwęglona z pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz się wyrówna i boczek zacznie brązowieć, około 10 do 15 minut.
Dodać cebulę, doprawić solą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zbrązowieje, o 5 protokół.
Dodać cukier i wymieszać do połączenia.
Dodaj 1 szklankę bulionu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna garnka. Nadal gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i prawie cała ciecz odparuje, około 8 do 10 minut.
Dodaj 1 filiżankę bulionu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i prawie cała ciecz odparuje, około 8 do 10 minut.
Dodaj pozostałą filiżankę bulionu, miód, Espelette, odmierzoną sól i czarny pieprz i wymieszaj, aby połączyć.
Przenieść mieszaninę do blendera i zarezerwować garnek. Blendować do uzyskania gładkiej konsystencji, zdejmując małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę wlewu) i przykrywając miejsce ręcznikiem kuchennym(pozwala to na ucieczkę pary i zapobiega odrywaniu się pokrywki).Powrót mieszaninę do zarezerwowanego garnka, umieścić na średnim ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, o 6 do 8 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem; odstawić. (W tym momencie dżem z boczku można schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie schłodzić w szczelnym pojemniku na okres do 2 tygodni. Przewiń przed użyciem.) Dla okry: przyciąć łodygi z Okry i przeciąć każdą strączkę na pół wzdłuż.
Umieścić w dużej misce, dodać sól, i wrzucić do połączenia; odstawić.
Podgrzać duży, dobrze przyprawione lub emaliowane Patelnia żeliwna na dużym ogniu, aż bardzo gorąco, o 3 protokół. Pracując w 2 do 3 partiach, aby nie tłoczyć patelni, dodaj okra, przyciąć stronę w dół w jednej warstwie i zapieczętuj bez przeszkód, aż zwęglą na dnie, około 2 do 3 minut. Flip okra i gotować, aż chrupiące przetargu, o 30 sekund więcej.
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj okra w misce i 1/2 szklanki dżemu z boczku (zachowaj pozostały dżem z boczku do innego użycia) i wymieszaj, aby połączyć. Natychmiast przenieść do naczynia do serwowania.