Okra zwęglona z dżemem z boczku

Okra zwęglona z dżemem z boczku
Zwęglona Okra z dżemem z boczku to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 12g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.06 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, bulion z kurczaka, okra i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ketmia Szczawiowa, Okra zwęglona z pomidorami, oraz Okra zwęglona z pomidorami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść boczek w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz się wyrówna i boczek zacznie brązowieć, około 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać cebulę, doprawić solą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zbrązowieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodać cukier i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
4
Dodaj 1 szklankę bulionu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna garnka. Nadal gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i prawie cała ciecz odparuje, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj 1 filiżankę bulionu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i prawie cała ciecz odparuje, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6
Dodaj pozostałą filiżankę bulionu, miód, Espelette, odmierzoną sól i czarny pieprz i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Przenieść mieszaninę do blendera i zarezerwować garnek. Blendować do uzyskania gładkiej konsystencji, zdejmując małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę wlewu) i przykrywając miejsce ręcznikiem kuchennym(pozwala to na ucieczkę pary i zapobiega odrywaniu się pokrywki).Powrót mieszaninę do zarezerwowanego garnka, umieścić na średnim ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, o 6 do 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem; odstawić. (W tym momencie dżem z boczku można schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie schłodzić w szczelnym pojemniku na okres do 2 tygodni. Przewiń przed użyciem.) Dla okry: przyciąć łodygi z Okry i przeciąć każdą strączkę na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
DżemDżem
9
Umieścić w dużej misce, dodać sól, i wrzucić do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Podgrzać duży, dobrze przyprawione lub emaliowane Patelnia żeliwna na dużym ogniu, aż bardzo gorąco, o 3 protokół. Pracując w 2 do 3 partiach, aby nie tłoczyć patelni, dodaj okra, przyciąć stronę w dół w jednej warstwie i zapieczętuj bez przeszkód, aż zwęglą na dnie, około 2 do 3 minut. Flip okra i gotować, aż chrupiące przetargu, o 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Wyjąć do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj okra w misce i 1/2 szklanki dżemu z boczku (zachowaj pozostały dżem z boczku do innego użycia) i wymieszaj, aby połączyć. Natychmiast przenieść do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn