Okoń morski z sosem cytrusowo-oliwkowo-kaparowym
Okoń morski z sosem cytrusowo-oliwkowo-kaparowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.73 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz filety z labraksa, sól, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 127 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany okoń morski z masłem cytrusowo-oliwkowym, Pieczony Okoń Morski Z Sosem Kaparowym, oraz Smażony bas w paski z sosem cytrynowo-kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść patelnię brojlerów tak blisko elementu grzewczego, jak to możliwe i ogrzej 5 minut. Na talerzu pokryćfilety po obu stronach 1 łyżką oleju.Ostrożnie wyjmij patelnię z broileri umieść na płycie kuchennej. Rozprowadzić na patelni, skórkę do dołu; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki. Ryby Broil 6 minut. Wsypać plasterki cytryny, sok,oregano, kapary, oliwki, pozostałe 2 łyżki oliwy oraz 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki.
Rybę ułożyć na półmisku;polać sosem cytrusowo-oliwkowo-kaparowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.